Vrijwilligers worden verwend met wijnproeverij

De vrijwilligers van de gemeenschapstuinderij van de Eemstadboerderij zijn zaterdag 12 januari verwend tijdens een wijnproeverij in het Bloemendaeltje, dankzij een match via Matchpoint.

Matchpoint brengt bedrijven met een maatschappelijk betrokken hart in contact met burgerinitiatieven en maatschappelijke organisaties om te bekijken wat ze voor elkaar kunnen betekenen.

Deze match werd gemaakt met de familie van de Berg – van Schaik, die vanaf het eerste uur een bijdrage leveren aan maatschappelijke organisaties. Dit is negen jaar geleden begonnen uit opvoedkundige motieven na een hartroerend bezoek aan de voedselbank. De match met de Eemstadboerderij past helemaal bij de gedachte dat iedereen baat heeft bij en recht heeft op gezond eten en dat solidariteit met minder bedeelden hierin belangrijk is.

De wijnproeverij werd verzorgd en mede gesponsord door Mercuur’s Catering en Events, en de vrijwilligers hebben erg genoten van de bijzondere wijnen uit Zuid-Afrika en verrassende hapjes gemaakt van verse biologische, streek- en seizoensgebonden ingrediënten.

Namens alle vrijwilligers: heel erg bedankt Petra, Bart en Robert-Jan!