Vacature Vrijwilliger Eemstadboerderij

Boerin Jolke van Stichting Eemstadboerderij teelt groente op biologische wijze in Vathorst, met hulp van een legertje vrijwilligers, leerlingen biologische landbouw, mensen met een vluchtelingenstatus of met een zgn. afstand tot de arbeidsmarkt. Kortom, iedereen is welkom om de handen uit de mouwen te steken bij dit stadslandbouwinitiatief!

Het team van 10 enthousiaste vrijwilligers breiden we graag uit. Ten eerste zoeken we helpende handen op het land. Leer van biologisch tuinder Jolke de fijne kneepjes van het vak en beleef de seizoenen. Kortom teel mee aan een stukje geluk!
Wij zoeken mensen met en zonder ervaring die de handen uit de mouwen willen steken, op vrijwillige basis. Ook zullen er soms klussen gedaan worden, zoals het bouwen of verplaatsen van hekken. Wij bieden gezelligheid, frisse lucht, lichaamsbeweging en een lekker buitenkleurtje. Ook krijg je verse groenten mee naar huis en een voldaan gevoel.
Zijn je vingers minder groen, maar draag je dit stadslandbouwinitiatief toch een warm hart toe? We kunnen ook heel goed mensen gebruiken voor de website, PR, Social Media, beheren webwinkel, organiseren van buurtactiviteiten evt. met theater of een picknick, contacten leggen met scholen en bso’s, educatieve activiteiten organiseren, subsidies aanvragen, soms invallen als gastheer / gastvrouw op de vrijdag en zaterdag. Er is van alles mogelijk, waar jij maar energie van krijgt!
Nieuwsgierig? Elke vrijdag en zaterdag staan de poorten open en komen onze aandeelhouders hun groente uitkiezen, dus kom gerust eens snuffelen. Wij zitten in Vathorst, aan de Koningsbergerweg. Dit is bij rotonde 11, achter de citroengarage.