Stagaires gezocht

Per direct hebben wij 2 stageplaatsen beschikbaar op onze pionierende  tuinderij in de stad Amersfoort, bij Vathorst-Hooglanderveen.

In de lente van 2016 is Tuinderij Eemstadboerderij van start gegaan aan de Koningsbergenweg, op bedrijventerrein Vathorst, pal naast de nieuwe wijk Vathorst in Amersfoort. We zijn een gemeenschapstuinderij die naast gewasteelt ook educatie/groeiend voedselbewustzijn en zorg combineert, waarbij we de zorg samen met lokaal leerwerkbedrijf Land in Zicht organiseren.De tuinderij  staat onder leiding van Jolke de Moel, een professioneel biologisch tuinder die graag roept dat we naast groenten ook geluk en gemeenschappen telen.
Het leerwerk betreft alle voorkomende werkzaamheden op een tuinderij. Denk daarbij aan het opkweken van plantgoed tot het verzamelen van zaad, het verzorgen van de oogst en de ‘winkel’, onderhoud, maar ook organisatie, PR en planning. Daarbij kun je je ook bezig houden met de afzet, verkoop op de tuin en elders. De invulling van je stage zal deels afhangen van wat er op dat moment bij ons nodig is, én dat waar jij het meeste aan hebt.
Omdat de tuin in 2016 is gestart is, is veel nog in ontwikkeling. Meedenken over (verbeteringen) in teelt en afzet is dus ook mogelijk, mocht je willen oefenen of uitproberen in voorbereiding op je eigen onderneming..
Meer informatie: bel/mail even met Jolke de Moel, 06-24689915, eemstadboerderij@gmail.com.