Snijbiet met kikkererwten

Daar zijn ze weer. De vrolijke geel, roze en witte snijbietstengels. Zo vers van het land zijn ze gemakkelijk een week houdbaar in de koelkast. Ter inspiratie een snel recept voor de doordeweekse avond.

Nodig voor 2-3 personen:

  • chorizo
  • 1 gesnipperde  ui
  • 1 teen gesnipperde knoflook
  • 300 gram kikkererwten (1 blikje)
  • (gedroogde) tijm en/of oregano
  • 300-400 gram snijbiet

Bereiding:

  • Was de snijbiet en laat uitlekken
  • Haal de worst uit het velletje en snijdt in stukjes
  • Neem een ruime pan en bak zachtjes de worst uit
  • Voeg de ui en knoflook toe en laat meegaren
  • Als de ui glazig ziet, voeg je de snijbiet toe. Deze zal snel slinken net als spinazie. Wat er niet inpast, voeg je gewoon later erbij
  • Laat de kikkererwten uitlekken en voeg ze toe in de pan, als de snijbiet geslonken is
  • Voeg een theelepel tijm en/of oregano toe
  • Even alles doorwarmen en klaar is Kees