Recept voor Russische bladkool

Russische bladkool. Ooit van gehoord? Ook in het winteraandeel van 2 februari zaten de zoete nootachtige kooltoppen van deze plant. Heerlijk, experimenteren met groente die je niet in de supermarkt vindt. Maar wat doe je ermee? Bij kool denk ik al gauw aan stamppot met spek. Jum! Maar met de goede voornemens in het achterhoofd,  is deze veganistische roerbakschotel ook superlekker.

Nodig voor 2 personen

  • 50 gram gekookte quinoa per persoon
  • Een gele paprika
  • Een winterpeen
  • Een ui
  • Twee tenen knoflook
  • Een eetlepel kerriepoeder
  • Een theelepel sambal
  • Drie handen Russische bladkool
  • Handje rozijntjes
  • Eventueel scheutje citroensap
  • Olie om in te roerbakken
  • Een avocado
  • Cashewnoten

Bereiding

  1. Maak de groente schoon. Snipper de ui en knoflook, hak de paprika in blokjes, snij dunne plakjes van de winterpeen en snij de bladkool met stengel en al in reepjes van 1 cm.
  2. Verhit de wok met olie. Roerbak achtereenvolgens de ui, wortel, paprika, knoflook gaar.
  3. Voeg de bladkool toe en laat het slinken zoals spinazie.
  4. Roerbak de kerrie en sambal mee.
  5. Voeg de quinoa toe.
  6. Optioneel: voeg als frise tegenhanger een scheutje citroensap toe.
  7. Zodra de quinoa warm is kan er geserveerd worden.
  8. Garneer met avocado en cashewnoten.