Oogstfeest met de buurt

Op zaterdagmiddag 22 september vieren wij ons oogstfeest. En dat willen we natuurlijk  graag met onze buren doen, dus vandaar dat we het op burendag doen! We starten om 2 uur en eindigen om half 5.  Je kunt producten kopen, er zijn hapjes, drankjes en spelletjes voor jong en oud. Kom sfeer en groente proeven!

Openingstijden: tijdelijk gewijzigd

Onze openingstijden zijn tijdelijk gewijzigd. Momenteel zijn veel van onze klanten op vakantie. Daarnaast is het warm en droog, wat de houdbaarheid van de geoogste producten in onze kraam van niet bevorderd. We zijn daarom tijdelijk vanaf 20/7 tot eind augustus open van 10.00 tot 14.00.

Nectarinecake met bascilicum

Bascilicum. We zien ze in allerlei soorten en maten voorbij komen bij Eemstadboerderij.  Zelf zet ik ze altijd in een glaasje water. Dan blijven de takjes zeker een paar dagen goed. De laatste tijd zelfs zo goed, dat ze wortels begonnen te vormen en ik voor drie weken aan bascilicum had staan. Pesto had ik wel een beetje genoeg van, dus bedacht ik eens out-of-the box te gaan.  Het testpanel vond de cake lekker, zonder te beseffen dat dat “kruidige” een pestoplantje was.

Ingredienten

  1. 150 gram boter
  2. 150 gram bloem
  3. 150 gram suiker
  4. 1 theelepel bakpoeder (of gebruik zelfrijzend bakmeel)
  5. 3 eieren
  6. Snufje zout
  7. vanilllesuiker
  8. een eetlepel ragfijn gesnipperde bascilicum
  9. 3 in blokjes gesneden nectarines (of perziken)

Bereiden

  1. Laat alle ingredienten op kamer temperatuur komen.
  2. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  3. Mix de boter tot een romige massa, en voeg een voor een de eieren toe.
  4. Mix de suiker en de vanillesuiker erdoor.
  5. Meng de bloem en het bakpoeder erdoor.
  6. Schep de perziken door het beslag en verdeel  de bascilicum goed.
  7. Schep het geheel in een ingevette cakevorm en bak in 30-45 minuten gaar.
Cake met bascilicum
Nectarinecake met bascilicum

 

Nieuwe gedroogde kruiden

Vanaf juli heeft Eemstadboerderij een ruim assortiment gedroogde kruiden! De kruiden zijn gedroogd in een energiezuinige voedseldroger en worden vervolgens verpakt door Land in Zicht. We hebben op dit moment: basilicum (gewone, paarse, kaneel en citroen), oregano, tijm, peterselie, koriander, bieslook, salie, dragon, Spaanse peper, jalapeno peper, munt en bonenkruid. Nu te bestellen via de webshop of te koop bij de Eemstadboerderij.

Kruiden eemstadboerderij

Snijbiet met kikkererwten

Daar zijn ze weer. De vrolijke geel, roze en witte snijbietstengels. Zo vers van het land zijn ze gemakkelijk een week houdbaar in de koelkast. Ter inspiratie een snel recept voor de doordeweekse avond.

Nodig voor 2-3 personen:

  • chorizo
  • 1 gesnipperde  ui
  • 1 teen gesnipperde knoflook
  • 300 gram kikkererwten (1 blikje)
  • (gedroogde) tijm en/of oregano
  • 300-400 gram snijbiet

Bereiding:

  • Was de snijbiet en laat uitlekken
  • Haal de worst uit het velletje en snijdt in stukjes
  • Neem een ruime pan en bak zachtjes de worst uit
  • Voeg de ui en knoflook toe en laat meegaren
  • Als de ui glazig ziet, voeg je de snijbiet toe. Deze zal snel slinken net als spinazie. Wat er niet inpast, voeg je gewoon later erbij
  • Laat de kikkererwten uitlekken en voeg ze toe in de pan, als de snijbiet geslonken is
  • Voeg een theelepel tijm en/of oregano toe
  • Even alles doorwarmen en klaar is Kees

 

 

Open dag: groente uit eigen stad!

Biologisch, lokaal en lekker. Proef de groente uit je eigen stad tijdens de open dag op zaterdag 16 juni.  Daarnaast zijn  er activiteiten zoals een insectensafari, bloemen zaaien en rondleidingen.  Je kunt je oriënteren op het aandeelhouderschap, en er zijn groente te  koop bij onze kraam.  Kom bij ons langs tussen 14:00 en 16:30 geniet van 100% Amersfoortse groente.

Start nieuw seizoen

Op 18 en 19 mei gaan we dan weer van start met het zomeraandeel, wat dan van 10 tot 4 op te halen is op de tuinderij.

Dit vieren we zaterdag 19 mei met een buurtfeest – proeverij, dus zet de datum alvast maar in de agenda! Wie nog geen aandeel heeft is van harte welkom om te komen kijken.