Snijbiet met kikkererwten

Daar zijn ze weer. De vrolijke geel, roze en witte snijbietstengels. Zo vers van het land zijn ze gemakkelijk een week houdbaar in de koelkast. Ter inspiratie een snel recept voor de doordeweekse avond.

Nodig voor 2-3 personen:

 • chorizo
 • 1 gesnipperde  ui
 • 1 teen gesnipperde knoflook
 • 300 gram kikkererwten (1 blikje)
 • (gedroogde) tijm en/of oregano
 • 300-400 gram snijbiet

Bereiding:

 • Was de snijbiet en laat uitlekken
 • Haal de worst uit het velletje en snijdt in stukjes
 • Neem een ruime pan en bak zachtjes de worst uit
 • Voeg de ui en knoflook toe en laat meegaren
 • Als de ui glazig ziet, voeg je de snijbiet toe. Deze zal snel slinken net als spinazie. Wat er niet inpast, voeg je gewoon later erbij
 • Laat de kikkererwten uitlekken en voeg ze toe in de pan, als de snijbiet geslonken is
 • Voeg een theelepel tijm en/of oregano toe
 • Even alles doorwarmen en klaar is Kees

 

 

Open dag: groente uit eigen stad!

Biologisch, lokaal en lekker. Proef de groente uit je eigen stad tijdens de open dag op zaterdag 16 juni.  Daarnaast zijn  er activiteiten zoals een insectensafari, bloemen zaaien en rondleidingen.  Je kunt je oriënteren op het aandeelhouderschap, en er zijn groente te  koop bij onze kraam.  Kom bij ons langs tussen 14:00 en 16:30 geniet van 100% Amersfoortse groente.

Start nieuw seizoen

Op 18 en 19 mei gaan we dan weer van start met het zomeraandeel, wat dan van 10 tot 4 op te halen is op de tuinderij.

Dit vieren we zaterdag 19 mei met een buurtfeest – proeverij, dus zet de datum alvast maar in de agenda! Wie nog geen aandeel heeft is van harte welkom om te komen kijken.

Impressie buurtfeest

Ben je nieuwsgierig naar het buurtfeest van 21 april? Bekijk dan hier de digitale rondleiding van deze zonnige dag op de Eemstadboerderij.

Prachtdag. Eemstadboerderij Buurtfeest en proeverij. Vathorst.Jolke de Moel Margriet van der Heijden Machteld MossinkDelen? Graag!

Geplaatst door Jan Den Ouden op zaterdag 21 april 2018

Buurtfeest!

Wil je een kijkje nemen bij Eemstadboerderij? Dat kan, op 21 april organiseren wij een buurtfeest van 14:00 tot 16:30. Op het programma staat een proeverij, rondleidingen door Jolke de Tuinder, touwtrekken en nog veel meer! Je vindt ons op de Koningsbergenweg 10.

 

Land in Zicht in vakblad!

Over onze samenwerking met Land in Zicht verscheen afgelopen maart  een artikel in Nieuwe Oogst. Nieuwe Oogst is het vakblad van de agrarische sector. Het informeert boeren, tuinders en vakgenoten over nieuws en ontwikkelingen in alle sectoren en regio’s en kent het hoogste bereik en lezerswaardering van alle agrarische vaktitels in Nederland.  We zijn trots op dit artikel over Land in Zicht!

nieuwe oogst artikel maart 2018

Klusdag maandag 19 maart

Begin nieuwe tunnelkas

Kom helpen de nieuwe tunnelkas op te zetten!

Tijdens de storm van 18 januari is onze tunnelkas gesneuveld. Dat is heel vervelend, want niet alleen kost een nieuwe kas veel geld en tijd om op te zetten, ook de planten die erin staan hebben het nu een stuk kouder dan de bedoeling was! Hierdoor en door de harde vorst van begin maart is de oogst nu minder dan we gehoopt hadden.

Maar er is ook goed nieuws! Afgelopen woensdag hadden we vertegenwoordigers van de gemeente en Parkmanagement bedrijventerrein Vathorst op bezoek. Beiden waarderen het werk wat we verzet hebben en de toegevoegde waarde die we bieden aan de leefbaarheid van Vathorst en Hooglanderveen. We mogen het komende jaar dus in ieder geval blijven en hoeven ook het erf niet te verplaatsen! We krijgen zelfswat bloemenmix zaad van de gemeente op de tuinderij op te fleuren. En dit betekent dat we nu ook aan de slag kunnen met het opzetten van de nieuwe tunnelkas, die afgelopen vrijdag gearriveerd is.

We hebben een beginnetje gemaakt, zowel met de nieuwe kas als met het voorjaarswerk op de tuin. Maar we kunnen wel wat hulp gebruiken! Maandag 19 maart organiseren we daarom een extra klus dag, van 10 tot 4. Kom je ook meehelpen? Of wil je wel helpen maar kan je maandag niet? Vrijdag is onze wekelijkse klusdag dus dan ben je ook van harte welkom op de Koningsbergenweg.

Inspirerende CSA conferentie 2018

Op 12  en 13  januari vond de jaarlijkse  CSA conferentie  plaats in De Eemlandhoeve te Bunschoten-Spakenburg. CSA staat voor  Community Supported Agriculture.  Het doel is om een duurzame relatie tussen boer, natuur en consument te bevorderen. Natuurlijk kon Eemstadboerderij hierbij niet ontbreken, want ook wij willen hieraan bijdragen. De Eemstadboeren en een aantal aandeelhouders hebben met 125 anderen de bijeenkomst bijgewoond, waarbij een een begin gevormd werd voor een landelijk CSA netwerk. Wil je meer weten? Lees dan hier het verslag van Jolke de Moel.

Recept voor Russische bladkool

Russische bladkool. Ooit van gehoord? Ook in het winteraandeel van 2 februari zaten de zoete nootachtige kooltoppen van deze plant. Heerlijk, experimenteren met groente die je niet in de supermarkt vindt. Maar wat doe je ermee? Bij kool denk ik al gauw aan stamppot met spek. Jum! Maar met de goede voornemens in het achterhoofd,  is deze veganistische roerbakschotel ook superlekker.

“Recept voor Russische bladkool” verder lezen