Nectarinecake met bascilicum

Bascilicum. We zien ze in allerlei soorten en maten voorbij komen bij Eemstadboerderij.  Zelf zet ik ze altijd in een glaasje water. Dan blijven de takjes zeker een paar dagen goed. De laatste tijd zelfs zo goed, dat ze wortels begonnen te vormen en ik voor drie weken aan bascilicum had staan. Pesto had ik wel een beetje genoeg van, dus bedacht ik eens out-of-the box te gaan.  Het testpanel vond de cake lekker, zonder te beseffen dat dat “kruidige” een pestoplantje was.

Ingredienten

  1. 150 gram boter
  2. 150 gram bloem
  3. 150 gram suiker
  4. 1 theelepel bakpoeder (of gebruik zelfrijzend bakmeel)
  5. 3 eieren
  6. Snufje zout
  7. vanilllesuiker
  8. een eetlepel ragfijn gesnipperde bascilicum
  9. 3 in blokjes gesneden nectarines (of perziken)

Bereiden

  1. Laat alle ingredienten op kamer temperatuur komen.
  2. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  3. Mix de boter tot een romige massa, en voeg een voor een de eieren toe.
  4. Mix de suiker en de vanillesuiker erdoor.
  5. Meng de bloem en het bakpoeder erdoor.
  6. Schep de perziken door het beslag en verdeel  de bascilicum goed.
  7. Schep het geheel in een ingevette cakevorm en bak in 30-45 minuten gaar.
Cake met bascilicum
Nectarinecake met bascilicum