Klusdag maandag 19 maart

Begin nieuwe tunnelkas

Kom helpen de nieuwe tunnelkas op te zetten!

Tijdens de storm van 18 januari is onze tunnelkas gesneuveld. Dat is heel vervelend, want niet alleen kost een nieuwe kas veel geld en tijd om op te zetten, ook de planten die erin staan hebben het nu een stuk kouder dan de bedoeling was! Hierdoor en door de harde vorst van begin maart is de oogst nu minder dan we gehoopt hadden.

Maar er is ook goed nieuws! Afgelopen woensdag hadden we vertegenwoordigers van de gemeente en Parkmanagement bedrijventerrein Vathorst op bezoek. Beiden waarderen het werk wat we verzet hebben en de toegevoegde waarde die we bieden aan de leefbaarheid van Vathorst en Hooglanderveen. We mogen het komende jaar dus in ieder geval blijven en hoeven ook het erf niet te verplaatsen! We krijgen zelfswat bloemenmix zaad van de gemeente op de tuinderij op te fleuren. En dit betekent dat we nu ook aan de slag kunnen met het opzetten van de nieuwe tunnelkas, die afgelopen vrijdag gearriveerd is.

We hebben een beginnetje gemaakt, zowel met de nieuwe kas als met het voorjaarswerk op de tuin. Maar we kunnen wel wat hulp gebruiken! Maandag 19 maart organiseren we daarom een extra klus dag, van 10 tot 4. Kom je ook meehelpen? Of wil je wel helpen maar kan je maandag niet? Vrijdag is onze wekelijkse klusdag dus dan ben je ook van harte welkom op de Koningsbergenweg.