Eerste Hulp Bij Onbespoten groente op de Eemstadboerderij

Op zaterdag  18 mei van 14.00 tot 16.30 staan de nieuwe tuinpoorten van de tuinderij van de Eemstadboerderij wagenwijd open voor iedereen die geïnteresseerd is in biologisch tuinieren, gezond en lekker eten en gemeenschapslandbouw. Deze dag is er speciale aandacht voor “Eerste Hulp Bij Onbespoten groente”, oftewel EHBO-groente!

De aandeelhouders die wekelijks hun porties groenten, kruiden en bloemen komen halen stellen vaak vragen: Hoe maak ik het klaar? Wat kan ik er mee doen? Hoe maak ik het schoon? Welke delen kan ik allemaal eten?
Met die vragen is onze vrijwillige huisontwerper en styliste Annerie aan de slag gegaan. Zij ontwikkelt een prachtige groente-EHBO-handleiding, met fraaie zelfgemaakte illustraties, waarvan zij de eerste resultaten gaat presenteren.

Praktisch kun je tijdens de open tuin aan de slag door de leuke en leerzame groente-EHBO-tiptocht over de tuin te doen. Voor de culinaire trek zullen we lekkere dingen doen met de eerste tuinbonen en een schat aan verse kruiden.
De tips van de EHBO-groente-handleiding zijn leuk en leerzaam voor iedereen die makkelijk, gezond en lekker wil eten. Dus kom kijken en doe er je voordeel mee!

Tegelijk maken we van de gelegenheid gebruik om vrijwilligster Annerie in het zonnetje te zetten. Zij fotografeert prachtig de producten van de tuinderij en geeft vorm aan diverse uitingen van de tuinderij zoals posters, handleidingen, vouchers en visitekaartjes. Daarnaast tekent, fotografeert en maakt ze contrastrijke, handgemaakte ontwerpen die geïnspireerd zijn op de natuur, trends en het dagelijks leven. Ook qua technieken is Annerie veelzijdig: ze houdt zich momenteel veel bezig met dotwork, watercolour, geometrische lijntekeningen en mandala’s. 
Natuurlijk kun je haar werk bewonderen tijdens deze open tuin, ze is zelf met een kraampje aanwezig! Alvast genieten van haar inspirerende werk kun je op www.instagram.com/anne_essie

Kinderen mogen bloemen zaaien en meedoen aan een beestjessafari. Of lekker spelen met de diverse spelletjes in de tuin. Kortom, voor het hele gezin een gezellige middag!

Je vindt de tuinderij op onze locatie aan de Koningsbergenweg 10, dat is bij rotonde 11 van de Hanzeboulevard, achter de Citroëngarage.

Heel graag tot ziens!