Duurzame kerstbomen

Schaf dit jaar een duurzame kerstboom aan en steun Eemstadboerderij. Duurzame Kerstbomen is een initiatief van boomkweker Robert Kroeze. Je kunt hier online een duurzame kerstboom bestellen, die onder andere door Eemstadboerderij in Amersfoort wordt uitgeleverd. Zo’n kerstboom is beter voor het milieu en bovendien steun je de Eemstadboerderij

Je kunt een duurzame kerstboom na bewezen diensten weer inleveren bij het uitgiftepunt. De boom wordt vervolgens in een bos geplant. Dat is goed voor het milieu want, zoals iedereen weet, bomen nemen CO2 uit de lucht en geven zuurstof af.

Robert Kroeze: “Een boom is een levend organisme en geen wegwerpartikel. Maar hoe vaak belandt een kerstboom niet bij het afval of op een vuurstapel? Daarom hebben we het idee van een duurzame kerstboom ontwikkeld. Mensen bestellen bij ons online een kerstboom en kiezen voor een uitgiftepunt in de buurt. Na de feestdagen leveren ze de boom weer in, die wij daarna gaan planten in een bos of op een landgoed. Bij het kweken van de bomen gebruiken we geen bestrijdingsmiddelen of kunstmest.”

De kerstbomen zijn Servische sparren. Deze boom heeft een mooie, volle zuilvorm. De kleur is blauwgroen en de takken hangen wat af, zodat hij een sierlijk uiterlijk heeft. De naalden van deze spar zijn wat minder scherp en vallen niet zo snel uit. De kerstboom is verkrijgbaar in vijf verschillende lengtes.

De uitlevering bij Eemstadboerderij vindt plaats op zaterdag 8 december en je kunt de boom weer inleveren op zaterdag 5 januari van het nieuwe jaar.  We zijn aanwezig tussen 9 en 3 uur.