Bietjes met balsamico uit de oven

Wat heb je nodig?

  • 6 rode bieten
  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • Sap en rasp van een halve sinaasappel
  • 2 el balsamicoazijn
  • Takje tijm
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Hoe maak je het klaar?

Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de bietjes en snijd ze in partjes. Doe ze in een kom. Voeg de balsamicoazijn, het sap van een halve sinaasappel en een scheutje olijfolie toe. Breng de bietjes op smaak met peper, zout en wat tijm. Hussel de bietjes door elkaar. Verdeel de bietjes over een bakplaat bekleed met bakpapier. Pel de uien en snijd ze in parten. Plet de knoflook fijn. Voeg dit bij de bietjes. Rooster de bietjes met balsamico in ongeveer 30 – 40 minuten gaar. Hoe dikker je de partjes snijdt, des te langer ze nodig hebben in de oven. Rasp de schil van een halve sinaasappel over de bietjes en serveer meteen. Je kunt deze balsamicobietjes zowel warm als koud serveren.

Bron: Uit Pauline’s keuken

Eet smakelijk!