Stichting Eemstadboerderij

Eten uit je eigen stad
 

Tuinderij CSA

In de lente van 2016 is Tuinderij Eemstadboerderij van start gegaan aan de Koningsbergenweg, op bedrijventerrein Vathorst, naast de nieuwe wijk Vathorst in Amersfoort.

We zijn een combinatie tussen een productie en zelfoogsttuin (vaak ook CSA of Pergola tuin genoemd) en een zorgtuinderij, waarbij we de zorg samen met Land in Zicht verzorgen.

De tuinderij staat onder leiding van Jolke de Moel, een professioneel biologisch tuinder.

Naast een zelfoogst aandeel zullen wij bij voldoende vraag ook weektassen leveren en aan losse verkoop doen. Ook kun je ondersteunend lid worden en zo korting op onze producten krijgen.

 


Aandelen Tuinderij Eemstadboerderij 2017

 

Verschillende mensen hebben vorig jaar aangegeven dat de omvang van het aandeel in de maanden augustus – oktober te groot was, men kon het niet op of kwijt.

De nieuwe opzet is dat we daarom  3 maten aandelen gaan aanbieden:

 

Een klein, of 1 pers. aandeel,                         €225 voor 30-32 weken, dat is €7-7.50 per week.

Een middel of 2 pers. aandeel,                       €300 voor 30-32 weken, dat is €9.40-10 per week.

Een groot of gezinsaandeel,                          €400 voor 30-32 weken, dat is € 12.50-13.35 per week.

 

Voorjaarsactie: als je een vol seizoensaandeel koopt krijg je er een bloemenaandeel bij cadeau!

Je kan hiervoor van 1 april tot in november, afhankelijk van het weer, elke week jouw aandeel van de wekelijkse oogst ophalen in de vorm van 3 tot 8 verschillende groenten en kruiden. Dit zal meestal genoeg zijn voor 3 tot 5 maaltijden, afhankelijk van eetlust en seizoen.

Zelf oogsten mag, ook met kinderen.

Om dit makkelijker te maken zullen we meer op kleine, beter bereikbare bedden gaan telen, en zullen de oogst klare gewassen met een groene vlag of bordje aangegeven worden.

Het zou wel fijn zijn om van te voren te weten wie er zelf wil oogsten, dan kunnen we daar met onze oogst rekening mee houden.

Werkaandeel:

als je wekelijks meehelpt op de tuinderij kan je een werkaandeel krijgen.

Hoeveel korting je krijgt hangt af van de hoeveelheid uren die je besteedt (tot 100% op een klein aandeel). De werkzaamheden zijn uiteenlopend, zo kunnen we, naast hulp met het tuinderswerk, ook hulp gebruiken op gebied van administratie, promotie, website, distributie etc.

Bloemen:

Ook dit jaar bieden we de bloemen bonus voor de mensen die voor het hele seizoen een aandeel kopen, dat wil zeggen dat je bij je groenteaandeel een bloemenaandeel cadeau krijgt,

Daarnaast kan je voor €50,- een bloemen aandeel aanschaffen of weggeven, hiervoor mag je 12x een bos bloemen komen plukken. Losse zelf pluk bossen bloemen zullen dit jaar €5,- per bos kosten.

Eieren en/of vlees aandeel:

een 2 wekelijkse of maandelijkse portie eieren en/of vlees, klein, midden of groot pakket, prijs n.o.t.k.

Contact persoon hiervoor is Wytze Nauta.

Bezorgaandeel:

Het kan zijn het niet haalbaar is om de oogstaandelen op vrijdag of zaterdag op te halen.

We overwegen daarom een bezorgservice aan te bieden. Hiervoor betaal je een meerprijs van €45,- voor het hele seizoen. Ook is het evt. mogelijk om aandelen (min. 5) op een verzamelpunt te laten bezorgen.

 

Eerst proberen?

Voor €40,- kun je een proefaandeel voor 4 weken kopen )cadeau tip) of een '10 rittenkaart' voor €100,-.

 

 

Ondersteunend lid:

Zit je niet te wachten op een wekelijkse portie groenten maar wil je ons wel steunen dan kun je ook ondersteunend lid worden. Voor 50 euro of meer per jaar wordt je ondersteunend lid van de Tuinderij en krijg je ook nog eens 30% korting op alle losse verkoop van de Tuinderij.

 

Zorgtuinderij

Tuinderij en Stichting Eemstadboerderij werkt samen met mensen en medewerkers van Land in Zicht om hun mensen een zinvolle en leuke werkplek te bieden. En wie weet kom je Land in Zicht straks ook in de buurt tegen met een bakfiets vol heerlijke producten!

Op dit moment zijn er in ieder geval 2 dagdelen per week mensen van Land in Zicht op de Eemstadboerderij aan het werk, een gezellige en zinvolle bijdrage waar we erg blij mee zijn.

 

Ontmoetingsplek

We hopen dat veel buurtbewoners in en om Vathorst/Hooglanderveen een oogstaandeel kopen en dat op de oogstdagen de tuinderij ook in groeinede mate een lokale ontmoetingsplek zal worden. Er zijn al verschillende leuke ontmoetingen geweest.

We zijn bezig een leuke sociale ruimte te creëren waar we tevens gedurende de zomer thema evenementen zullen organiseren, en natuurlijk een oogstfeest of twee.

Maar ook zonder oogstaandeel ben je van harte welkom op de dagen dat de Tuinderij open is voor publiek. Hoe meer mensen meedoen, hoe vaker de tuin open zal zijn!

Dit jaar is de tuin open voor publiek en verkoop op woensdag en vrijdag middag van 1 tot 5 en op zaterdag van 9 tot 5.

Wil je meehelpen in de tuinderij, mail dit naar jolke@eemstadboerderij.nl