Stichting Eemstadboerderij

Eten uit je eigen stad
 

Onze missie

Onze missie is de burgers van Amersfoort meer bewust maken van waar hun eten vandaan komt, wat er allemaal voor nodig is om gezond eten te produceren, waar de boer en tuinder allemaal tegen aan loopt bij de teelt en de oogst. Dit doen wij door een stukje echte landbouw IN de stad te brengen waardoor de mensen makkelijk en laagdrempelig alles kunnen meemaken, van het frezen en ploegen van het land tot en met de oogst, ja jij mag zelfs zelf komen helpen oogsten!

We richten ons met name op scholen, leerlingen van verschillende basisscholen komen bij ons aardappelen poten en in het najaar weer rooien. Maar ook veel ouders of grootouders komen met de (klein-)kinderen bij ons langs om het allemaal mee te maken. Ons uiteindelijke doel is dat elke leerling van een Amersfoortse basisschool zeker een ochtend of middag bij ons is geweest om te leren waar de piepers en groenten vandaan komen, DUS NIET UIT DE SUPERMARKT!

Daarnaast komen van allerlei mensen ons helpen, van hoogleraar tot jongeren die het op school niet kunnen vinden, van mensen die een rustige omgeving nodig hebben tot krachtpatsers die wel es even willen zweten. Een eindje op de trekker rijden is ook altijd in de belangstelling.

En dan willen wij natuurlijk dat de inwoners van Amersfoort gezond eten. Wij telen alles op biologische wijze, dus geen kunstmest of chemisch bestrijdingsmiddel komt aan de teelt te pas. Wij volgen zoveel mogelijk de natuur, verzorgen de bodem en het bodemleven goed, bouwen veel organische stof op in de bodem waardoor de planten goed groeien en veel voedingstoffen opnemen en vastleggen. DAT GEEFT DUS GEZONDE VOEDING.